23948sdkhjf

Volvo lanserar elbusschassi  

Volvo BZL Electric heter det chassit fordonstillverken presenterade under måndagen. Chassit är tänkt att kunna appliceras på både singeldäckare och dubbeldäckareäven utanför Volvos egna modeller.  

 Vi är fast beslutna att leda transformationen av vår bransch mot en mer hållbar framtid. Med lanseringen av nya Volvo BZL Electric är vår ambition att erbjuda världens mest ansvarsfulla elektriska bussystem. Vi gör det genom att fokusera på hållbarhet, säkerhet och tillförlitlighet, säger Anna Westerberg, vd för Volvo bussar. 

Bakgrunden till Volvo BLZ Electric, är den globala efterfrågan på lösningar för elektromobilitet. Förutom det nya elbusschassit, lanserar företaget också Volvo Connect, en digital tjänst som ska göra körningen säkrare.  

 Med nya Volvo BZL Electric erbjuder vi en global plattform för rena, tysta och energieffektiva kollektivtrafik för att möta den ökande efterfrågan på viktiga marknader som är redo för övergången till elektromobilitet, fortsätter Anna Westerberg. 

Volvo BLZ Electric är tillverkad för att kunna återvinnas till 90 procent. El-chassits drivlinan kan konfigureras till en enkel eller dubbel motor, med en effekt på 540 hk. Enligt Volvo själva gör det att BLZ Electric blir en “outtröttlig bergsklättrare och möjliggör snabb och smidig drift”. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tunga Bussligan: MAN tar ledningen
Ishockeyförbundet förlänger avtal med Västanhede
Bus Nordic – rekommenderad standard för upphandling av busstrafik i Norden
Beviljade stadsmiljöavtal – här är listan
Ledare #2 Danskar mot strömmen
Tjolöholm Slotts vd: ”Stor potential på den svenska marknaden”
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125