23948sdkhjf

Christian Levin vd för Traton

Traton Group, som tillverkar bussar och tunga lastbilar har utsett en ny koncernchef. När bolagets vd Matthias Gründler och ekonomichefen Christian Schulz lämnar företaget den sista september, kommer Scanias vd Christian Levin även att bli ny vd för Traton SE. Samtidigt blir Annette Danielski ny ekonomichef på Traton. 

– Det är en ära att utses till vd för Traton samtidigt som jag fortsätter som vd för Scania. När jag blickar framåt kommer fokus att vara på att transformera verksamheten i nya teknikområden och nya geografier, samtidigt som vi drar nytta av synergier genom modularisering och skalbarhet, säger Christian Levin. 

I Traton Group ingår bland annat Man, Scania och Volkswagen. Den avgående vd:n för koncernen, Matthias Gründler, menar att i hoppslagandet av Levins roller innebär att Traton kan dra mer nytta av Scania som varumärke.  

– Vi lyckades implementera Global Champion-strategin snabbare än väntat. Detta betyder att Traton nu har ett stabilt internationellt fäste. Uppgiften nu är att leda Traton in i en hållbar framtid bortom konventionella affärsmodeller och tankesätt. Med Christian Levin vid rodret kommer Traton Group nu att kunna dra än större nytta av dess ledande varumärke Scania. Christian Levin är helt rätt person för uppdraget och jag önskar honom och hela Traton laget all framgång, säger Matthias Gründler, vd för Traton Group. 

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109