23948sdkhjf

Svealandstrafiken har utbildat förare i nio år: "Ganska tuff konkurrens"

För nio år sedan startade Svealandstrafiken sin egen körskola, och sedan dess har 160 bussförare tagit körkort och gett sig ut på vägarna. I år går fem nya elever den tolv veckor långa utbildningen. Där får de lära sig de viktiga momenten inom yrket, samtidigt som eleverna får en utbildningslön och anställning hos företaget. 

 Körskolan har varit och är än idag en framgångssaga för Svealandstrafiken. Via den får vi möjlighet att handplocka de personer vi tror passar bäst till det här viktiga yrket, och via utbildningen kan vi sedan ge dem alla de verktyg de behöver för att bli duktiga bussförare. Det är en ganska tuff konkurrens om platserna men för oss är konkurrensen viktig, då vi vill ha de mest lämpade. Körskolan har även varit starkt bidragande till att så många kvinnor jobbar som bussförare hos oss, vilket också är en viktig anledning till att vi har körskolan, säger Peter Liss, vd på Svealandstrafiken. 

Sedan starten 2012 har 58 kvinnor gått utbildningen, varav 34 jobbar som förare i dag. Svealandstrafiken har över 1 000 anställda och är verksamma i Västerås, Örebro, Fagersta, Köping, Sala och Odensbacken 

 De personer vi väljer ut till utbildningen är allt som oftast personer med någon slags bakgrund inom kundbemötande och service. De besitter alltså redan en väldigt viktig kompetens när de kommer hit. Vår uppgift blir då att även göra dem till duktiga bussförare rent praktiskt, vilket vi med stolthet kan säga att vi kan. Körskolan är en perfekt väg in till yrket som bussförare och jag ser fram emot att få se våra nuvarande elever ute på vägarna om några månader, säger Frans Einarsson, utbildningschef på Svealandstrafiken. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079