23948sdkhjf

Här är årets turistbuss

I slutet av förra veckan utsåg en jury, bestånden av 22 medlemmar från olika facktidningar i världen, årets turistbuss. Priset, “Coach of the year” tilldelades Neoplans Cityliner Platin, vars föregångare redan för 50 år sedan äntrade marknaden.   

Prisutdelningen skedde i Slovenien, där flera andra busstillverkare konkurrerade om priset. Under en vecka fick tillverkarna genomföra olika tester, bland annat manöverprov och tekniska tester. Tillslut fastnade juryn för Cityliner Platin, med motiveringen att den bland annat är kostnadseffektiv, har bra komfort och säkerhet.

 

 Vi är tacksamma och mycket stolta över att vår Neoplan Cityliner kunde vinna expertjuryn särskilt eftersom det är Coach of the years jubiluemsår. Denna prestigefyllda utmärkelse är ett underbart erkännande för hela MAN-teamet, som är oavbrutet engagerade och levererar enastående arbete, säger Andreas Tostmann vd för MAN Truck & Bus. 

Priset “Coach of the year” och “Bus of the year” som tilldelas europeiska busstillverkare, har delats ut sedan 1989. För MAN och Neoplan innebar det den elfte utmärkelsen sedan priset inrättades.  

 Designen var verkligen en av många punkter som gjorde det klart för oss att Neoplan Cityliner var fullt förtjänt av priset ”Coach of the year”, säger Tom Terjesen, ordförande i jurygruppen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094