23948sdkhjf

Miljardkontrakt för Nobina – satsar på elbussar 

Nobina har slutit två nya avtal med SL om att köra kollektivtrafiken i Stockholmsområdena Huddinge-Botkyrka-Söderort och i Nacka-Värmdö. Kontrakten utgör en ökning på nära 110 elbussar, vilket blir första gången en så stor elbussflotta introduceras i Stockholmstrafiken.  

− Nobina och SL har ett väletablerat och långvarigt samarbete och det är glädjande att genom två nya kontrakt få utöka det ytterligare, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige. 

Inklusive elbussarna, är det cirka 530 tursatta bussar som ska sättas i trafik våren 2023. Bussarna körs på 100 procent fossilfritt drivmedel och är utrustade med trygghetskameror och realtidssystem. Det nya avtalet med SL är värt nära 12,7 miljarder kronor och avser en period om tio år.  

− Det är också särskilt glädjande att de båda kontrakten innebär en kraftig utökning av elbussar i Stockholm. På Nobina är hållbarhet en självklarhet och även något som vi lovar våra resenärer. Satsningen på elbuss är dels ett tydligt exempel på hur vi arbetar för att uppfylla det löftet, dels ett av flera viktiga bidrag till bolagets mål om att minska koldioxidutsläppen med 80 procent fram till år 2030, fortsätter Henrik Dagnäs. 

 Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med den 29 oktober 2021. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094