23948sdkhjf

Stark säsong för kryssningsfartyg

Under årets kryssningssäsong, som sträcker sig mellan april och oktober, har närmare 100 fartyg gästat Stockholms Hamnar. Under gårdagen ankom de tre sista fartygen, vilket gör att totalt 95 färjor besökt huvudstaden.  

– Det är mycket glädjande att Stockholm står sig stark som kryssningsdestination. Även ett år som detta lyckas man närma sig 100 kryssningsfartyg. Kryssningspassagerarna betyder mycket för Stockholm ekonomiskt och bidrar ett vanligt år med fler än 1000 arbetstillfällen i regionen, säger Joakim Larsson (M), ansvarigt borgarråd Stockholms Hamnar i ett pressmeddelande. 

Totalt landsteg också 100 000 personer av de 225 000 resenärer ombord på fartygen. Stockholms Hamnar är en av få kryssningshamnar i världen som haft öppet under pandemin, vilket gjort att kryssningstrafiken kunnat återupptas snabbt.  

– Stockholm är en mycket populär kryssningsdestination och i år väntar vi även in flera kryssningsfartyg som är bokade under vinterhalvåret. Det är en trend som bokningsmässigt ser ut att fortsätta också kommande år, säger Stefan Scheja, marknadsansvarig färjor och kryssningstrafik på Stockholms Hamnar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Jonas Kempe ska leda Connect Bus Sverige
Elektrifieringen på Irland tar fart – de levererar fordonen
Busskaoset i Gävle: "Det är något extra ordinärt"
Volvo i samhällets tjänst
Volvo Bussar ökade under 2022
Bussföretagen skriker efter personal – EU måste sänka körkortsåldern för bussförare
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.095