23948sdkhjf

De ska försörja Uppsalas elbussar med el

Uppsala har som ambition att vara helt fossilfritt år 2030, och innan dess kommer tolv elbussar att levereras nästa år. Nu har ABB fått i uppdrag att leverera laddlösning till depåerna.

Elbussarna som köpts in till stadstrafiken kommer från MAN och har upphandlats via Neoplan och ska ersätta de tolv biodieselbussarna som finns. Samtidigt ska tolv laddplatser installeras i den nya depån och ABB tillhandahåller laddinfrastrukturen.

Vi har i många år arbetat med att minska vårt klimatavtryck och våra miljöpåverkande avgasutsläpp. Att nu börja resan mot en ännu mer hållbar stadstrafik som kör på el känns mycket bra och ligger helt rätt i linje med målet att vara klimatpositiva till 2050. Vi är glada att samarbeta med ABB eftersom deras varumärke signalerar kvalitet och trygghet vilket är viktigt för oss och våra resenärer, säger Tommy Rydbeck, teknisk chef på Gamla Uppsala buss, GUB.

Laddlösningen som ABB ska leverera är enkel att använda, och bussförare kan plugga in kontakten och ladda elbussarna. Laddfunktionen fungerar både för långtidsladdning under natten men också för påfyllnad under dagen.

Vi är mycket glada att få vara med i uppstarten av elektrifieringen av Uppsalas stadstrafik. För att nå klimatmålen behöver vi elektrifiera fler fordon och ABB har produkterna och lösningarna för att leverera el från produktion till slutanvändare på ett säkert, smart och hållbart sätt, säger Eva Kvist Östgren, chef för ABB:s e-mobilityverksamhet i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094