23948sdkhjf

Stororder för Solaris

I slutet av oktober tog Solaris emot den första ordern av dubbelledade elbussar, Urbino 24, som kommer att levereras till den danska operatören Tide Bus. Det rör sig om 14 bussar, anpassade för stadstrafik, som ska trafikera gatorna i Ålborg.

Vi var mycket glada att höra att Danmark kommer att bli det första landet någonsin att få leverans av elektriska Urbino 24 MetroStyle-bussar. Detta är en bussgeneration med hög passagerarkapacitet och unik design som passar perfekt i moderna städers karaktär. Jag är övertygad om att vårt samarbete med Tide Bus Danmark kommer att öppna upp ett nytt kapitel i vår verksamhet och stödja hållbar stadstransport, säger Petros Spinaris, ledamot av ledningsgruppen för försäljning, marknadsföring och kundservice.

Urbino 24 drivs av två elmotorer med en kapacitet på 240 kW som driver två drivaxlar, batteriet har en kapacitet på över 700 kW och ska kunna laddas i depåerna.

Bussarna är utrustade med automatiskt förarassistanssystem, kameror som ersätter back- och sidospeglar samt ett system som ska förbättra drifteffektiviteten och underlätta underhållet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Svealandstrafiken testar energilager på bussdepå
Mäktigt bergrum lockade 4 000
Silver till Göteborg i Spårvagns-EM
Kundfokus framför allt – möt Connect Bus nya vd
Gör om, gör rätt! Förslag på nytt körkortsdirektiv väcker kritik
Historiskt stor upphandling i Värmland inleds

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094