23948sdkhjf

Stororder för Solaris

I slutet av oktober tog Solaris emot den första ordern av dubbelledade elbussar, Urbino 24, som kommer att levereras till den danska operatören Tide Bus. Det rör sig om 14 bussar, anpassade för stadstrafik, som ska trafikera gatorna i Ålborg.

Vi var mycket glada att höra att Danmark kommer att bli det första landet någonsin att få leverans av elektriska Urbino 24 MetroStyle-bussar. Detta är en bussgeneration med hög passagerarkapacitet och unik design som passar perfekt i moderna städers karaktär. Jag är övertygad om att vårt samarbete med Tide Bus Danmark kommer att öppna upp ett nytt kapitel i vår verksamhet och stödja hållbar stadstransport, säger Petros Spinaris, ledamot av ledningsgruppen för försäljning, marknadsföring och kundservice.

Urbino 24 drivs av två elmotorer med en kapacitet på 240 kW som driver två drivaxlar, batteriet har en kapacitet på över 700 kW och ska kunna laddas i depåerna.

Bussarna är utrustade med automatiskt förarassistanssystem, kameror som ersätter back- och sidospeglar samt ett system som ska förbättra drifteffektiviteten och underlätta underhållet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flix och Shell i samarbete
Här är förslagen som påverkar branschen
VD-skifte för Stockholms Hamn
'Stena Vision' går till Frankrike
Tunga Bussligan: BYD toppar i november
Drömmig fyr vinner prestigefyllt pris
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.111