23948sdkhjf

Billigare resa i lågtrafik – Östgötatrafiken inför nytt system

Efter pandemin är behovet av att ställa om större än någonsin för att möta resenärernas behov. Östgötatrafiken blir först i Sverige med att införa tidsdifferentierad prissättning på i februari 2022. Prisskillnaden mellan att resa i rusningstid och lågtrafik blir i genomsnitt 10 procent. 

– Många av våra kunder har förändrat sina vardagsrutiner. Och vi genomför flera förändringar för att anpassa kollektivtrafikens utbud och sortiment för att möta behov och förväntningar hos både nya och gamla kunder, säger Sofia Malander, Östgötatrafikens vd.

Under september införde Östgötatrafiken ett pristak för kunder som köper biljett genom att blippa sitt betalkort i stadstrafiken i Linköping, Norrköping och Motala. I slutet på året lanseras en ny tjänst i appen som gör att kunden kan se en prognos på beläggningsgraden för en viss avgång. De tidsdifferentierade priserna blir därmed den tredje förändringen som genomförs för att vidareutveckla kollektivtrafiken och öka kundnöjdheten. 

Som högtrafik räknas fyra timmar under vardagarna, 06.30-08.30 respektive 15.00-17.00. Övriga timmar på vardagar och samtliga timmar på lördagar och söndagar räknas som lågtrafik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.062