23948sdkhjf

Han är Taxiförbundets nya ordförande

Lennart Kalderén är ny förbundsordförande för Svenska Taxiförbundet. Han är sedan tidigare kommunalråd i Stockholmskommunen Salem.

Jag ser mycket fram emot att få leda Svenska Taxiförbundets arbete tillsammans med styrelsen, kansliet och alla medlemmar, säger Lennart Kalderén. Taxibranschen har drabbats hårt av pandemin och det finns många utmaningar att ta sig an. Men taxi är den oslagbara persontransporten och välfärdstjänsten med omtanke och klimatanpassning, just-in-time och just-in-place. Det är nu vår uppgift att tala om just detta och betona att ett medlemskap i Svenska Taxiförbundet är ett viktigt bidrag för konkurrens på lika villkor.

Lennart Kalderén betonar också att det nu är akut att göra något åt bristen på taxiförare.

– Taxi måste få samma förutsättningar som andra persontransportbranscher. Idag kan man ta busskort vid 20 års ålder medan man måste ha fyllt 22 år för taxiförarlegitimation. Det måste ändras snarast möjligt.

I den nya styrelsen ingår ledamöterna Magnus Klintbäck, Cabonline Stockholm, Anders Malmquist, Taxi Göteborg, Pernilla Samuelsson, Taxi Stockholm, Anders Edman, Karlstad Taxi, Jörgen Nygren, Umeå Taxi och Staffan Eklund, Sverigetaxi Falun. I maj 2021 tillträdde Bawer Coskun som ny Förbundsdirektör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125