23948sdkhjf

Rebecca Cross till Kollektivtrafikdagen

Den 24 november går Kollektivtrafikdagen av stapeln. En av höstens talare är Rebecca Crosstrygghetssamordnare på Västtrafik, som kommer att tala under block två på temat trygghet och säkerhet. 

Vad kommer du att prata om på Kollektivtrafikdagen? 

 Jag kommer prata om hur Västtrafik arbetar med trygghetsskapande åtgärder genom kompetensbaserade metoder, samt hur vi delar ansvaret tillsammans med trafikbolagen. 

Vad ser du är de utmanande frågorna inom kollektivtrafiken just nu? 

 De utmaningar som vi ser är kopplade till tydliga gränsdragningar i tvärfunktionella samverkansgrupper med kommuner. Ett delat ansvar är ett delat ansvar på strategisk nivå men på den operativa nivån så ser vi utmaningar med ägandeskap och mandatfördelning. 

Vad hoppas du besökarna ska få med sig från Kollektivtrafikdagen? 

 Jag hoppas att besökarna får med sig en positiv känsla och inspiration som förhoppningsvis leder till utveckling och fler kreativa möten. 

Vart tror du att kollektivtrafiken befinner sig om 5-10 år? 

 Vi arbetar mot satta mål och därmed hoppas jag att vi har nått våra mål med att öka tryggheten till minst 70 procent hos våra resenärer till år 2025. Sedan hoppas jag att vi har utvecklat fler samarbeten och att det finns en ökad förståelse av att samverka när det kommer till brottsförebyggande arbete. Vi kommer såklart att ha utvecklat och förbättrat vår trafik på flera sätt. Bland annat är vi mitt inne i en storskalig elektrifiering av kollektivtrafiken. Jag hoppas därmed att vi når vårt mål om 90 procent reducering av koldioxidutsläppen till 2035. 

Vad driver dig i ditt arbete med att jobba med kollektivtrafik? 

 I mitt arbete som trygghetssamordnare är så är det främst den sociala hållbarheten som driver mig i mitt arbete. Kollektivtrafiken är en demokratisk arena och vi är en stor samhällsaktör som berör många människor. Vi hjälper inte bara resenärer att röra sig gränsöverskridande utifrån ett geografiskt perspektiv utan även utifrån ett socioekonomiskt och kulturellt perspektiv. 

Här kan du anmäla dig till Kollektivtrafikdagen. 

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Intervju.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094