23948sdkhjf

Hurtigrutens miljardförlust i år – samtidigt ökar bokningarna

Under det tredje kvartalet redovisade kryssningsbolaget Hurtigruten Group, där en av de största ägarna är Petter Stordalen, en miljardförlust för de tre kvartalen i år.

Hurtigruten, som ingår i Hurtigruten Group, har 14 färjor och kommer få tillskott till flottan i form av ’MS Santa Cruz 2’ i januari nästa år. Men resebolaget har påverkats av pandemin, och gjorde en nettoförlust på 63,6 miljoner euro under kvartalet, vilket går att jämföra med 43,6 miljoner euro under samma kvartal förra året.

Totalt rapporterade resebolaget en förlust under de tre kvartalen som uppgick till 190,9 miljoner euro, det vill säga omkring 1,9 miljarder svenska kronor.

Bolagets omsättning under det tredje kvartalet landade på 61,6 miljoner euro, och steg därmed med 4,7 procent jämfört med resultatet för föregående års kvartalsrapport som landade på 58,8 miljoner euro.

Samtidigt har kryssningsbolagets bokningar ökat under året. Antalet bokade resor inför nästa år är 15 procent högre än vid samma tillfälle förra året. I rapporten skriver bolaget att kunders förskottsbetalning ökade från 92,1 miljoner euro under 2020 till 145,5 miljoner euro i år. Något som bolaget menar drivs av bokningsmomentum och låg nivå på återbetalningsanspråk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094