23948sdkhjf

Flixtrain planerar expansion

För lite mer än ett halvår sedan äntrade tyska Flixtrain den svenska marknaden, där de trafikerar sträckan Göteborg – Stockholm. Bolaget beskriver satsningen i Sverige som över förväntan, och meddelar att de säkrat investeringspengar samtidigt som de nu ansökt om spårläge mellan Stockholm och Malmö.

– Vi startade i motvind, mitt i en pandemi. Efter en riktigt bra sommar, har passagerarantalet fortsatt att överträffa våra förväntningar. Vi kan den senaste månaden redovisa riktigt bra siffror, trots lågsäsong. Under 2022 planerar vi att lansera en ny tågförbindelse på sträckan Stockholm – Malmö. Vi ser fram emot att möjliggöra prisvärda och miljövänliga tågresor för fler resenärer. Parallellt kommer vi även att utveckla vårt bussnätverk och anpassa det till vårt växande tågnätverk. Vi sitter på en unik position där vi kan erbjuda våra kunder ett buss och tåg- nätverk i kombination, säger Peter Ahlgren vd för Flixtrain och Flixbus norden i en kommentar.

Flixmobility, som är moderbolaget, och där både Flixtrain och Flixbus ingår i, verkar i 38 länder. Utöver expansionen i Sverige planerar Flixtrain att öka sitt utbud i Tyskland med 20 nya destinationer under 2022.

Vi kan konstatera att efterfrågan på hållbart, kollektivt resande till ett bra pris har kommit att bli vår framgångssaga. Under 2019 reste 62 miljoner passagerare med oss världen över. Vi är övertygade att vi kommer kunna erbjuda grön mobilitet till ännu fler passagerare de närmsta åren både i Sverige och globalt, säger Peter Ahlgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11