23948sdkhjf

Arriva tar över efter Bergkvarabuss

För ett år sedan tog Arriva över stadstrafiken och regiontrafiken i Kristianstad efter Transdev, som bedrivit trafiken sedan 40-talet. Nu har Arriva tagit över regiontrafiken i norra Skåne efter Bergkvarabuss. Och trafiken kommer att ske med nya gasbussar från Scania.

– Vi har arbetat med denna uppstart det senaste året. Många saker ska komma på plats som övertagande av personal, bussar, it-lösningar och lokaler samtidigt som vi ska börja köra enligt en ny tidtabell, säger Martin Frennessen, trafikchef i Kristianstad i ett pressmeddelande.

Arriva kommer att trafikera regiontrafiken i norra Skåne med 30 nyinköpta gasbussar från Scania, och inledningsvis kommer 17 bussar köra på vägarna. Samtidigt som Arriva tar över, har de som målsättning att utveckla trafiken med bland annat digitala lösningar för förare som ska skapa tidshållnig och miljövänlig körning. Avtalet Arriva har med Skånetrafiken gäller fram till 2028.

– Under pandemin har vi tappat många kunder även om det nu har svängt och allt fler åter börjar åka buss. Vi vill inte bara få tillbaka de som tidigare åkte kollektivt, utan vi vill attrahera fler. Förutom de nya bussarna kommer vi att fokusera på punktlighet och pålitlighet. Andra förändringar, som kanske inte syns lika mycket för kunderna är de digitala lösningar som stödjer förare och trafikledning. Arrivas digitala lösningar gör att förare får ett bättre stöd för tidhållning och miljövänlig körning samtidigt som trafiken kan optimeras med färre förseningar och inställda turer, säger Martin Frennessen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flix och Shell i samarbete
Här är förslagen som påverkar branschen
VD-skifte för Stockholms Hamn
'Stena Vision' går till Frankrike
Tunga Bussligan: BYD toppar i november
Drömmig fyr vinner prestigefyllt pris
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.063