23948sdkhjf

Kovändning om elsparkcyklar

Det är tvära kast i striden om elsparkcyklarnas vara eller icke vara i Stockholm. Nu blir alla åtta aktörer kvar i staden, det rapporterar Svd.

Under hösten har Stockholms stads plan att endast låta tre aktörer bedriva verksamhet väckt hätsk debatt. Beslutet att införa krav på polistillstånd för elsparkcyklar, att minska antalet bolag till tre 2022 och att halvera antalet cyklar klubbades i mitten av november. Mikromobiltietsmobilen delar stadens önskan om mer ordning på gatorna men har samtidigt tagit strid mot staden och överklagan beslutet i förvaltningsrätten. Man menar att informationen är bristande och att arbete med en nationell regleringen ska skyndas på. 

Nu tvärvänder Stockholms stad alltså och 1 februari börjar nya regler att gälla för bolagen. Samtliga åtta bolag blir kvar och får hyra ut 1 500 elsparkcyklar vardera. 

Antalet elsparkscyklar ska därmed fortfarande minskas från 25 000 till 12 000, enligt ett tidigare taget beslut. De bolag som inte sköter sig får inte förlängt tillstånd efter 30 juni. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flix och Shell i samarbete
Här är förslagen som påverkar branschen
VD-skifte för Stockholms Hamn
'Stena Vision' går till Frankrike
Tunga Bussligan: BYD toppar i november
Drömmig fyr vinner prestigefyllt pris
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.08