23948sdkhjf

MTR Tech rekryterar stort

Underhållsbolaget MTR Tech, som ingår i MTR Nordic, har underhållsansvar för flera olika flottor i Sverige, bland annat totalförsvaret av tunnelbanan i Stockholm. I takt med utökade uppdrag, rekryterar MTR Tech över 180 nya medarbetare under 2022.

Vi växer framför allt med utökade uppdrag och nya kunder i Storstockholm och Mälardalen, inom såväl fordons- som komponentunderhåll. Vi planerar dessutom att växa ytterligare på den svenska marknaden under kommande år. Idag är vi omkring 600 medarbetare på MTR Tech, men innan slutet av 2022 ska vi vara närmare 800, säger Erika Enestad, vd för MTR Tech.

I december tog bolaget över underhållsarbetet för Mälartåg, vilket inkluderar ansvaret för Stadler ER1 tåg samt Reginafordon i Gredbydepån i Eskilstuna. Personal som kommer att rekryteras är bland annat reparatörer, svetsare, växlare, ingenjörer och arbetsledare.

– Fordonsunderhåll inom spårburen trafik är en framtidsbransch där nytänkande och effektiva metoder och processer är nyckeln för att fortsätta utvecklas och möjliggöra ett hållbart resande. Vi ser att personer som tidigare arbetat inom andra branscher nu i allt högre grad söker sig till oss, vilket är en mycket positiv utveckling, säger Erika Enestad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vernissagebussen: ”Resan ska vara en del av upplevelsen”
Skolskjutsar i fara efter domslut
Trafikverket får nytt uppdrag – ska se över transportinfrastruktur
Fler kan få rätt till färdtjänst
"Klar comeback, men fortsatt osäkert" – så mår turistbussbranschen
Förnyat förtroende för trygghetsvärdar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.096