23948sdkhjf

Andelen biobränsle i bensin och diesel ska ses över

Energimyndigheten har fått i uppdrag att ta reda på om andelen hållbara biodrivmedel i bensin, diesel och flygfotogen behöver ändras för att Sverige ska nå klimatmålen. Det meddelar regeringen i ett pressmeddelande. Enligt reduktionsplikten är alla drivmedelsleverantörer skyldiga att blanda in förnybara och fossilfria bränslen i bensin, diesel och flygfotogen.

– Reduktionsplikten är ett av regeringens viktigaste styrmedel för att minska utsläppen av växthusgaser och nå Sveriges klimatmål. Med reduktionsplikten ger vi långsiktiga förutsättningar att minska klimatutsläppen från väg- och flygtrafik, säger energi- och digitaliseringsminister Kashayar Farmanbari ett pressmeddelande.

Energimyndigheten ska genom en kontrollstation under 2022 analysera de satta reduktionsnivåerna för bensin och diesel i förhållande till elektrifiering- och bränsleutveckling inom transportsektorn, mot transportsektorns klimatmål för 2030 och vid behov föreslå förändringar.

Reduktionsplikten innebär att drivmedelsleverantörer måste varje minska växthusgasutsläppen från bensin, diesel och flygfotogen varje år och göra det genom att blanda i hållbara biodrivmedel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flix och Shell i samarbete
Här är förslagen som påverkar branschen
VD-skifte för Stockholms Hamn
'Stena Vision' går till Frankrike
Tunga Bussligan: BYD toppar i november
Drömmig fyr vinner prestigefyllt pris
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078