23948sdkhjf

Tekniska problem med lok orsakade stopp

Igår satt 400 passagerare fast i uppåt åtta timmar på två stillastående Vy-tåg i Jörn strax utanför Skellefteå. Orsaken till stoppet och att lokföraren enligt uppgift körde mot rött var tekniska problem med loken, detta berättar Vy Tågs affärschef Stefan Linder för RT-forum. 

Anledningen till gårdagens förseningar är att vi fick tekniska problem med våra lok. Att vi körde mot rött orsakades av problemet med loket, föraren gjorde allt rätt, vilket visades genom den efterföljande utredningen. Det var utredningen som tog längre tid än beräknat, vilket gjorde att stoppet blev så långt.

Sträckan norr om Vännäs är en utsatt sträcka då denna tillsammans med Malmbanan endast har enkelspår. Därför påverkade stoppet i Jörn samtliga avgångar som trafikerade sträckan under gårdagen, berättar Stefan Linder. 

Idag kommer tågtrafiken kunna återgå till det normala förutom tåg 92 från Stockholm som vi kommer behöva ställa in till följd av lokskadan. Imorgon planerar vi för att all trafik kommer kunna gå som vanligt. Tillsammans med Trafikverket som äger infrastrukturen samt andra operatörer som trafikerar sträckan arbetar vi systematiskt med att utreda vart på sträckan de flesta problem uppstår för att kunna identifiera nödvändiga förbättringsåtgärder.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Intervju.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093