23948sdkhjf

De leverera tekniklösningar till Västlänken

Den nya dubbelspåriga järnvägstunneln Västlänken i centrala Göteborg ska möjliggöra en genomgående pendel- och regiontågtrafik i Göteborg. Länken, som kommer att bli omkring åtta kilometer lång, varav sex kilometer kommer att gå genom tunneln, kommer att ha tre stationer under jorden.

Till en av stationerna, Korsvägen, kommer techbolaget TopRight dotterbolag Hisab, genom en konsortium med NCC, leverera tekniklösningar åt. Ett uppdrag om 43 miljoner kronor.

– Ett riktigt drömprojekt där vi nu får förtroendet att även leverera etapp 2 till 4 till Korsvägen. Jag är ödmjuk för detta hedersuppdrag som visar på vår unika förmåga att vara en partner i viktiga projekt och där vi med vår erfarenhet kan leverera komplexa lösningar. Det ligger helt i linje med vår devis att se möjligheter istället för hinder, säger Anders Myrbäck, vd på TopRight Nordic i en kommentar.

Västlänken beräknas stå klart 2026, och förutom Korsvägens pendelstation består bygget av stationer vid Haga och Göteborgs central. Hisab har fått uppdraget att ansvara för omfattande stålarbete avseende grundläggning, och arbete startar under 2022 för att vara klart 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095