23948sdkhjf

Intresset för Svealandstrafikens körskola ökar

För tio år sedan startade Svealandstrafiken sin körskola, och sedan dess har 160 personer gått utbildningen till bussförare. Nu har totalt 206 personer ansökt till utbildningen i år, vilket är en ökning med omkring 50 personer jämfört med förra året.

– Vi ser ett jättestort behov av förare kommande år, och körskolan hjälper oss att möta det behovet. Att så många ansökt till körskolan är ett bevis på att vi gör något bra och att fler känner till det vi gör. Via körskolan får vi möjlighet att hitta rätt personer för yrket, vilket är personer som hanterar kundmötet på ett bra sätt och som förstår vad god service innebär. Jag är övertygad om att det kommer bli en väldigt bra uppsättning elever under våren, säger Frans Einarsson, utbildningschef på Svealandstrafiken i en kommentar.

Utbildningen, som varar i nära tolv veckor, har sex körskoleplatser. De 206 personerna som har ansökt i år, är en ökning med 32 procent jämfört med förra omgången. Sedan starten 2012 har 60 kvinnor som genomfört utbildningen, varav 36 jobbar kvar som förare idag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078