23948sdkhjf

Sjunkande bussiffror för MAN trots starkt år

Totalt levererade MAN Truck & Bus 94 000 fordon under det gångna året, vilket är en ökning jämfört med de 82 000 fordon som levererades under 2020. Med förra årets resultat, närmar sig nu MAN Truck & Bus siffrorna för innan pandemin, då nära 105 000 fordon skickades ut till kunder. Främst är det leveransen av lastbilar och skåpbilar som ökat, medan bussidan minskat under 2021.

Antalet bussar som levererades sjönk med nära 13 procent till strax under 5 000 enheter. Bussar av märkena MAN och Neoplan hade en mindre efterfrågade under 2021, liksom stadsbussarna i Lion's City-serien. Däremot bibehölls nästan försäljningssiffrorna i Tyskland från föregående år.

– Steg för steg närmar vi oss nivån före krisen igen. Detta var en stark prestation av hela teamet, som fortfarande brottas med stora utmaningar orsakade av pandemin. Vi skulle fortfarande kunna se mycket större försäljningsökningar, men precis som branschen som helhet påverkas vi särskilt av flaskhalsarna i utbudet av halvledare, säger Göran Nyberg, styrelseledamot för försäljning och kundlösningar på MAN Truck & Bus i ett pressmeddelande.

Trots halvledarbrist och förseningar i leveranskedjan gick försäljningen av lastbilar upp med 14 procent, vilket resulterade i 67 000 enheter. Utöver det öka antalet levererade skåpbilar med 26 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093