23948sdkhjf

Milstolpe för BYD – levererat över 70 000 elbussar

Sedan BYD lanserade sin första elektriska bussflotta för omkring ett decennium sedan, har över 70 000 elektriska bussar levererats till kunder runt omkring i världen.

Totalt har antalet elbussar minskat koldioxidutsläppen med 3,8 miljoner ton, och till Europa har 1 800 elbussar levererats.

– BYD lanserade sin strategi för elektrifiering av kollektivtrafik redan 2010, och insåg behovet av förändring i hur världen förlitade sig så starkt på fossila bränslen för alla transportsätt. Hjärtat av detta har varit vår pågående forskning och utveckling inom banbrytande batteri- och elektroniska teknologier som har varit avgörande för att vi har delat vår kunskap och engagerat oss i många framgångsrika partnerskap runt om i världen. BYD har åtagit sig att tillhandahålla rena, säkra lösningar som är effektiva för operatörer och snälla mot miljön, säger Isbrand Ho, General Manager, Commercial Vehicle Business Center på BYD Europe i ett pressmeddelade.

Förutom bussar tillverkar BYD energifordon (NEV), däribland elektriska lastbilar, skåpbilar och personbilar, och under 2021 levererade över 600 000 NEV.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flix och Shell i samarbete
Här är förslagen som påverkar branschen
VD-skifte för Stockholms Hamn
'Stena Vision' går till Frankrike
Tunga Bussligan: BYD toppar i november
Drömmig fyr vinner prestigefyllt pris
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.157