23948sdkhjf

Hynion blir storleverantör av vätgas till bussar

Hynion har nyligen förvärvat Lindes vätgasstationer i Sandviken och blir därmed landets största leverantör av vätgas. Samtidigt har företaget slutit avtal om att förse Transdev Nords bussar i Sandviken med vätgas.

Vi är mycket glada över detta samarbete. Att ha kompetenta och pålitliga aktörer i hela kedjan är avgörande för att de två vätgasbussar vi har investerat i skall kunna sättas in i reguljär trafik 2022, säger Fredrik Beckius i Transdev Nord, i en kommentar.

De två vätgasbussarna som Transdev Nord investerats i ska sättas i trafik på uppdrag av X-trafik. Utöver bussar kommer Hynion före bilar med vätgas, och vätgastankstationen i Sandviken kommer Hynion ta över från och med 1 februari i år.

– Vi konstaterar att det finns ett stort intresse för att använda vätgas i Sandviken, och att ett antal aktörer redan kommit i gång med vätgasbilar. När de första bussarna kommer i drift ser vi att Sandviken är en plats där vi kan bygga upp volym på stationen i ett tidigt skede. Vi kommer att arbeta aktivt med de lokala aktörerna för att säkerställa en positiv utveckling för vätgas som bränsle i regionen, säger Slavica Djuric, vd i Hynion Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109