23948sdkhjf

Hynion blir storleverantör av vätgas till bussar

Hynion har nyligen förvärvat Lindes vätgasstationer i Sandviken och blir därmed landets största leverantör av vätgas. Samtidigt har företaget slutit avtal om att förse Transdev Nords bussar i Sandviken med vätgas.

Vi är mycket glada över detta samarbete. Att ha kompetenta och pålitliga aktörer i hela kedjan är avgörande för att de två vätgasbussar vi har investerat i skall kunna sättas in i reguljär trafik 2022, säger Fredrik Beckius i Transdev Nord, i en kommentar.

De två vätgasbussarna som Transdev Nord investerats i ska sättas i trafik på uppdrag av X-trafik. Utöver bussar kommer Hynion före bilar med vätgas, och vätgastankstationen i Sandviken kommer Hynion ta över från och med 1 februari i år.

– Vi konstaterar att det finns ett stort intresse för att använda vätgas i Sandviken, och att ett antal aktörer redan kommit i gång med vätgasbilar. När de första bussarna kommer i drift ser vi att Sandviken är en plats där vi kan bygga upp volym på stationen i ett tidigt skede. Vi kommer att arbeta aktivt med de lokala aktörerna för att säkerställa en positiv utveckling för vätgas som bränsle i regionen, säger Slavica Djuric, vd i Hynion Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.647