23948sdkhjf

Van Hool levererar 21 elbussar till Malmö

Belgiska Van Hool, som tillverkar turistbussar och bussar, har slutit avtal med Nobina om en leverans av 21 stycken helelektriska 24-meterlånga bussar till trafiken i Malmö.

Bussarna är av modellen Exqui.City och kommer att tas i trafik i mitten av 2022. Modellen har en låg påstigningshöjd och enkel på- och avstigning genom de fyra dubbeldörrarna.

– Denna order bekräftar det förtroende som Nobina har för Van Hool. Detta är en ny och viktig referens för Van Hool och den representerar det obestridliga beviset på företagets tekniska kraft. Van Hool är helt engagerad i sitt 100 procent nollutsläppsfria buss- och bassortiment, säger Filip Van Hool, vd för Van Hool i en kommentar.

Hittills har lastbilstillverkaren levererat 1 200 eldrivna fordon till kunder i världen, och har fler än 300 ledbussar i drift i 17 städer.

– Vi känner stolthet över att fortsätta denna resa tillsammans med Skånetrafiken och Van Hool och introducera nästa generation av 24-meter långa, helt elektriska nollutsläppsbussar, säger Jens Råsten, fordonschef på Nobina Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078