23948sdkhjf

Här byggs klimatneutralt hotell

Hotellkoncernen Scandic ska tillsammans med Skanska bygga ett nytt hotell i Sundsvall, konstruerat i trä, som ska bli klimatneutralt under hotellets livstid. Hotellet kommer att ha 210 rum, och beräknas stå klart för öppnande 2024.

– Scandics nytillskott i Sundsvall blir en modern och attraktiv mötesplats med ett optimalt läge i en intressant region där vi ser en växande hotellefterfrågan. Vi har tillsammans med Skanska utvecklat hotellet under två års tid och det känns givetvis mycket positivt att ytterligare stärka vårt hotellerbjudande i Sundsvall, säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Hotels Sverige.

Hotellet kommer att byggas med en trästomme, träfasad och med trä i interiören. På taket kommer solpaneler att finnas, och fastigheten får på så vis en hög energistandard och kommer att vara helt klimatneutralt under sin livstid.

– Det är väldigt glädjande att vi nu får in Scandic som hyresgäst. Ett företag som delar våra värderingar vad gäller hållbarhet och som vi även haft nära samarbete med i andra projekt, säger Joakim Åkesson, regionchef Skanska Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094