23948sdkhjf

Nu äger Basalt 92,8 procent av Nobinas aktier

I början av december meddelade Basalt, genom Ride Bidco, att det rekommenderat ett förvärv av Nobina. Basalt värderade då bussoperatören till 9,3 miljarder kronor och ett uppköpserbjudande om 108 kronor per aktie.

Den 14 januari gick acceptperioden ut, och då hade Basalt erhållit 88,6 procent av aktierna i Nobina, vilket var under de 90 procent som villkorades. I slutet av förra veckan gick acceptperioden ut, och nu meddelar Basalt i ett pressmeddelande att de övertagit nära 92,8 procent av aktierna i Nobina, vilket gör att samtliga villkor är uppfyllda.

Vi är glada över det fantastiska stöd erbjudandet fått och ser fram emot att arbeta med Nobinas ledning och stötta bolagets verksamhet i den viktiga kollektivtrafiksektorn. Vi förlänger nu acceptperioden till den 8 februari för att ge kvarvarande aktieägarna en ny möjlighet att acceptera budet, säger Rob Gregor, Managing Partner på Basalt Infrastructure Partners LLP7 i en kommentar.

Totalt har 80 064 597 aktier i Nobina överlåtits till Ride Bidco för 108 kronor per aktie, som nu kommer att fullfölja förvärvet av aktierna.

Samtidigt meddelar Ride Bidco att de förlänger acceptperioden ytterligare för att resterande aktieägare ska kunna acceptera budet.

I pressmeddelandet skriver Basalt, genom Ride Bidco:

”Ride BidCo kommer att initiera tvångsinlösenförfarande avseende de återstående aktierna i Nobina såväl som verka för att aktierna i Nobina avnoteras från Nasdaq Stockholm.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094