23948sdkhjf

Solaris jätteorder på elbussar

En av Norges största bussföretag, Unibuss, har tecknat ett avtal med Solaris om 183 stycken elbussar av märket Urbino 18. Värdet på kontraktet uppgår till nära 100 miljoner euro, vilket motsvarar omkring 1 miljard svenska kronor och blir en av de största ordrarna i Solaris historia.

– Vi är oerhört stolta över det förtroende som Unibuss återigen har gett oss och vi ser verkligen fram emot att utöka vårt samarbete ytterligare. Ett kontrakt för en så stor leverans av e-bussar är också ett gott bevis på att nollutsläppsrevolutionen blir verklighet. Invånarna i Oslo kommer snart att ha möjlighet att se det själva när de reser på bekväma Urbino 18 elbussar, underströk Sverre Skaar, vd för Solaris Norge i ett pressmeddelande.

De 18 meter långa bussarna kommer att förses med högenergibatterier som har en total kapacitet på över 500 kW, samt en centralmotor med en effekt på nästan 250 kW. Utöver det är bussarna utrustade med filter som ska användas i luftkonditioneringssystemet för att ge ytterligare skydd mot virus.

– Unibuss är mycket nöjda med valet av Solaris som leverantör av den största bussflottan i något anbud i Norge. Unibuss i nära samarbete med Solaris kommer att förse Ruter med en stabil och högkvalitativ bussflotta i Norges huvudstad. Unibuss och Solaris har en långvarig relation, och vi är glada över att utveckla detta ytterligare, säger Øystein Svendsen vd för Unibuss.

Bussarna kommer att ersätta de äldre Solaris Urbino-modellen som används i stadstrafiken i Oslo, och vara i drift i april 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078