23948sdkhjf

De levererar teknik till Stena Lines nya färjor

Stena Lines tre nya gasfärjor kommer få teknik levererad av Wärtsilä, bestående av bland annat huvudmotorer, hjälpmotorer  växellådor, propellrar samt systemet för bränsleförsörjning.

– Vi är mycket väl medvetna om att Wärtsilä har förmågan att tillhandahålla pålitliga och högeffektiva lösningar i linje med våra krav på drift och hållbarhet. I synnerhet är deras erfarenhet och ledande kunnande inom LNG-teknik särskilt viktigt för oss när vi nu vidtar åtgärder för att minska koldioxidutsläppen från vår färjetrafik, säger Per Westling, vd för Stena RoRo i en kommentar. 

RoRo-fartygen, som är 215 meter långa, ingår i E-Flexer-klassen och ska gå i linjetrafik i Europa. Wärtsilä har sedan tidigare samarbetat med rederiet, och den nya leveransen till varvet beräknas ske under fjärde kvartalet 2022.

– Vi har tidigare levererat liknande omfång av lösningar till Stenas fartygsnybyggen och därför är det särskilt glädjande att få denna förnyade order. Samarbetet mellan våra företag och med varvet har varit utmärkt och vi ser fram emot ytterligare ett framgångsrikt projekt, säger Håkan Agnevall, vd och koncernchef för Wärtsilä.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Ska leda Visit Roslagen
Förarlös taxi flydde polis – nu vill staden sätta P
REPORTAGE: På besök i Keolis bussdepå
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.188