23948sdkhjf

Restriktionerna förlängs

Under Folkhälsomyndighetens och regeringens pressträff onsdagseftermiddagen, meddelade regeringen att de nuvarande restriktionerna förlängs i ytterligare två veckor. Den 9 februari kommer merparten av restriktionerna att avvecklas, förutsatt att smittspridningen stabiliseras.

– Vi väger åtgärderna mot hur de påverkar samhället och folkhälsan i stort. Nu är bedömningen att befintliga åtgärder behöver ligga kvar i två veckor till, sa Lena Hallengren (S), socialminister, under pressträffen.

Några av de restriktionerna och rekommendationerna som förlängs är bland annat munskydd i kollektivtrafiken samt platsbokning vid långfärd kollektivtrafik.

Smittspridningen har förvärrats under den senaste perioden, men nu är Folkhälsomyndighetens bedömning är att toppen av smittspridningen kan komma att nås under de närmsta veckorna.

– Vi kan samtidigt se att pandemin gått in i en ny fas. Data både från Sverige och andra länder visar att risken att bli allvarligt sjuk med omikron är lägre, sa Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, under pressträffen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14