23948sdkhjf

Ny direktör för anläggningar och system på Swedavia

Swedavia har utsett Ali Sadeghi, som för nuvarande är direktör Program nya stambanor på Trafikverket, till ny direktör för anläggningar och system på Swedavia, samt till ny ledamot i koncernledning.

I samband med att han tillträder den nya tjänsten, ersätter han Caroline Ottosson som lämnar Swedavia till sommaren för ett nytt uppdrag.

Jag är väldigt glad över att kunna önska Ali välkommen till Swedavia. Med sitt bevittnat goda ledarskap och sin långa erfarenhet från infrastrukturfrågor och investeringstung verksamhet kommer han att bidra på ett fantastiskt sätt till Swedavias utveckling, säger Jonas Abrahamsson vd och koncernchef i en kommentar.

Ali Sadeghi har haft flera roller inom Trafikverket där han bland annat varit direktör för investering och chef för Ostlänken. Swedavias anläggningar och system har ett helhetsansvar för samtliga anläggningar och ska säkra anläggningarnas prestanda, livslängd och värde.

– Jag ser mycket fram emot att få börja jobba på Swedavia. En fantastisk och samhällsviktig verksamhet som en har mycket viktig roll för Sveriges konkurrenskraft och samtidigt står inför en stor omställning. Att få bidra till fortsatt utveckling tillsammans med medarbetare, kunder och leverantörer känns otroligt spännande, och det känns som att komma hem igen efter att ha jobbat med andra transportslag i 20 år, säger Ali Sadeghi.

Ali tillträder tjänsten under augusti månad.

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094