23948sdkhjf

Han är Scanias nya finansdirektör

1 april tar Jonas Rickberg klivet upp till rollen som finansdirektör för Scania. Rickberg har varit verksam inom Scania sedan 2005, bland annat inom finans, business control och services för forskning och utveckling, produktion och logistik, den kommersiella verksamheten, hos återförsäljare samt inom försäljning och marknad. 

– Jonas Rickberg har stor erfarenhet från i princip alla delar av vår verksamhet, och hans breda och affärsinriktade profil som passar väldigt väl för att leda det finansiella arbetet i Scanias transformation är det få som kan matcha, säger Christian Levin, vd och koncernchef.

– Men hans stora kunskap om flödesinriktad verksamhet och nya affärsmodeller är kanske ännu viktigare – två vitala delar för Scanias väg framåt, och som kommer att addera mycket värde för företaget, fortsätter Levin.

Jonas Rickberg efterträder Johan Haeggman, finansdirektör på Scania sedan 2015, som nu utsetts att leda Traton Financial Services, en dedikerad enhet för finansiella tjänster inom Traton som stödjer kundfinansiering av nya tekniker och affärsmodeller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125