23948sdkhjf

Han är Scanias nya finansdirektör

1 april tar Jonas Rickberg klivet upp till rollen som finansdirektör för Scania. Rickberg har varit verksam inom Scania sedan 2005, bland annat inom finans, business control och services för forskning och utveckling, produktion och logistik, den kommersiella verksamheten, hos återförsäljare samt inom försäljning och marknad. 

– Jonas Rickberg har stor erfarenhet från i princip alla delar av vår verksamhet, och hans breda och affärsinriktade profil som passar väldigt väl för att leda det finansiella arbetet i Scanias transformation är det få som kan matcha, säger Christian Levin, vd och koncernchef.

– Men hans stora kunskap om flödesinriktad verksamhet och nya affärsmodeller är kanske ännu viktigare – två vitala delar för Scanias väg framåt, och som kommer att addera mycket värde för företaget, fortsätter Levin.

Jonas Rickberg efterträder Johan Haeggman, finansdirektör på Scania sedan 2015, som nu utsetts att leda Traton Financial Services, en dedikerad enhet för finansiella tjänster inom Traton som stödjer kundfinansiering av nya tekniker och affärsmodeller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Volvos finanschef lämnar omedelbart
REPORTAGE: Högdalsdepån – hjärtat i tunnelbanan
Branschen vill se fler donerade bussar till Ukraina
Striden om Hogia fortsätter
Ny biljettapp förenklar resandet
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125