23948sdkhjf

100 miljoner till regionala flygplatser

Under tisdagen höll infrastrukturminister Tomas Eneroth en pressträff om pandemin och vilka stödåtgärden som gjorts för aktörer inom transportbranschen, och vilka stöd som väntas genomföras.

– Godstrafiken har vi kunnat hantera förhållandevis väl, givet de utmaningar som funnits med containerbrist. Transporterna på personsidan har det varit en utmaning, det är också skälet till att vi fått gå in och göra stödinsatser för aktörer inom flyget, kollektivtrafiken, järnvägen och sjöfarten, sa Tomas Eneroth (S), infrastrukturminister under pressträffen.

Bland annat har sju miljarder avsatts till kollektivtrafiken i öronmärkta statsbidrag. Nu presenterar regeringen förslag på två nya stöd för att säkra flygplatsstrukturen, där regeringen går in med ett extra stöd om 100 miljoner kronor till regionala flygplatser.

– Jag vet att 100 miljoner i öronmärkta resurser kommer att vara en viktig del för att säkerställa att det finns flygplatser. På det sättet vi ger nu ett tydligt stöd till de regionala flygplatserna, fortsätter Tomas Eneroth.

Utöver det föreslås en utökning av statliga lån för aktörer som står för leverans av flygtrafiktjänster med 26,5 miljoner kronor. Tidigare har 164 miljoner avsatts, men nu utökas ramen för året.

– Utgångspunkten är att vi måste säkerställa samhällsviktiga transporter som fungerar väl.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11