23948sdkhjf

Bättre år än väntat för SL

När SL summerar 2021 konstaterar de att kollektivtrafiken överträffat förväntningarna där resandet som mest uppgick till 73 procent av 2019 års resande i november månad. En vanlig vardag reste omkring 1,76 miljoner i genomsnitt med SL, och resultatet för SL uppgår till +681 miljoner kronor, borträknat covid-effekter, vilket uppgår till 277 miljoner kronor över resultatkravet.

– Ett starkt SL som levererar över förväntan. Det är resultatet av hårt arbete, mycket slit och imponerande insatser från medarbetare, operatörer och entrepenörer. Pandemins andra år har knappt märks av för resenärerna och det ska våra hjältar till medarbetare ha tack för, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL i en kommentar.

Samtidigt är årets resultat, inräknat covideffekter, för SL uppgår till -1 851 miljoner kronor. Försäljningen av biljetter har fortsatt legat på en låg nivå till följd av det minskade resandet i pandemins spår, medan trafikproduktionen alltjämt utförs i full omfattning.

– Samtidigt saknas inte utmaningar. De statliga restriktionerna och regeringens bristande kompensation gröper stora hål i ekonomin. Dessutom finns utmaningar med såväl brister på väg och järnväg samt en växande otrygghet i samhället som kräver krafttag. Detta blir några viktiga frågor när vi nu tar oss an framtiden, säger Kristoffer Tamsons.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109