23948sdkhjf

Återhämtning av turismen till Sverige kommer ta tid

​I dag meddelade regeringen att restriktionerna och rekommendationerna hävs den 9 februari. Det innebär att resor kommer att bli lättare att genomföra, och i ett pressmeddelande skriver Visit Sweden att det är ett glädjande besked men att turismen från utlandet kommer att behöva tid att återhämta sig.

– Även om dagens information från regeringen är ett stort och glädjande kliv framåt mot något mer normalt kan vi på Visit Sweden som är marknadsföringsbolag för turistresmålet Sverige konstatera att turistresandet till Sverige från utlandet kommer att behöva tid innan det återhämtar sig, säger Susanne Andersson som är vd för Visit Sweden i en kommentar.

Än så länge är det fortfarande begränsningar med att resa till Sverige, och även om inreserestriktioner för utländska medborgare kommer att slopas eller ändras, har andra länder fortfarande kvar sina inreserestriktioner för återvändande resenärer.

– Vi ser fram mot regeringens avsikt att lätta eller slopa de svenska inreserestriktionerna, som statsminister Magdalena Andersson nämnde på dagens pressträff, vilket är ett första steg som framför allt kommer att underlätta för våra grannländers medborgare att åter igen besöka och turista i Sverige, säger Susanne Andersson.

Samtidigt har resandet inom landet ökat under pandemin och Visit Sweden menar att det kommer att fortsätta även denna sommar.

– Vi hoppas nu verkligen att pandemins grepp om världen äntligen håller på att lätta och att världens länder i takt med detta också underlättar för resande så snart de anser det möjligt, säger Susanne Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Ska leda Visit Roslagen
Förarlös taxi flydde polis – nu vill staden sätta P
REPORTAGE: På besök i Keolis bussdepå
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094