23948sdkhjf

Samtrans utökar i Stockholm stad

Under förra året förnyade Samtrans och Stockholms stad sitt avtal om att bedriva skol- och omsorgsresor, en upphandling som överprövades och fick göras om. Nu har Samtrans ånyo tilldelats uppdraget som blir det största i Stockholms stad.

– Vi är glada över att Stockholms stad återigen väljer att ge oss detta förtroende. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla skol- och omsorgsresorna tillsammans med staden för att ge fler resenärer en trygg och säker resa, säger Tomas Hansson, vd Samtrans Omsorgsresor i en kommentar.

Uppdraget Samtrans fått innefattar skol- och omsorgsresor inom Västerort och Innerstaden med start augusti 2022, och är värt omkring 150 miljoner kronor per år. För de två områden Samtrans tilldelats krävs omkring 500 fordon, vilket innebär en utökning av nära 50 fordon.

– Vi utför ett viktigt samhällsuppdrag för människor med särskilda behov. Det ställer höga krav på oss att göra det lätt att boka sin resa, men också att ha god förståelse för vad det innebär att resa med varierande förutsättningar och behov. Vi kommer nu jobba hårt för att säkerställa en välfungerande trafik för alla våra nya resenärer, avslutar Tomas Hansson, vd på Samtrans Omsorgsresor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.101