23948sdkhjf

Stödåtgärderna kvar månaden ut

I morgon, 9 februari, hävs restriktionerna kopplade till pandemin. Det innebär bland annat att deltagartaket för allmänna sammankomster tas bort, deltagartaket och krav på kvadratmeterbegränsning för mässor tas bort samt att munskydd och krav på sittande resenärer i kollektivtrafiken också tas bort.

Under tisdagsmorgonen höll regeringen med finansminister Mikael Damberg (S) och socialminister Lena Hallengren en pressträff mot bakgrund av slopandet av restriktionerna. Under träffen meddelade de att stöden till företagen kommer att fortsätta februarimånad ut, alltså kommer omställningsstödet och omsättningsstödet till enskilda näringsidkare och handelsbolag att gälla under februari.

Vår ingång är att lagt kort ligger. De besked som vi tidigare har gett ligger fast. Det handlar i första hand om att vi vet att det är viktigt att inte dra tillbaka stödåtgärder för tidigt. Smittspridningen väntas vara fortsatt hög ett tag framöver, och vi vet även att vissa företag kommer ha fortsatta utmaningar under en övergångsperiod, säger finansminister Mikael Damberg (S) i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bergkvarabuss överklagar upphandling
Nästa generation BRT på gång
Ny stororder till Alexander Dennis
Tunga Bussligan: Mercedes Benz toppar
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.126