23948sdkhjf

Alstom levererar 40 spårvagnar till Göteborg

Nästa år kommer Alstoms nya leverans av spårvagnar till Västtrafik och Göteborg att påbörjas. Det står klart efter att Alstom tagit emot en order värd 100 miljoner euro (1 040 264 000 svenska kronor) på 40 spårvagnar som ska trafikera Göteborgs stad.

Ordern är en option på Alstoms kontrakt från 2016. De nya vagnarna är av modellen M34 och leveransen kommer att pågå till 2026.

– Alstom är stolta över att leverera de nya spårvagnarna till Göteborg. Den moderna spårvagnen Flexity har en ikonisk design som kommer att bidra till stadens estetik medan än mer bekväma interiörer kommer att förbättra resupplevelsen för stadens resenärer. Spårvagnen kommer också bidra till att göra Göteborg mer hållbart genom att vara ett attraktivt transportalternativ till att ta bilen. Vi vill tacka Västtrafik för deras fortsatta förtroende, säger Rob Whyte, vd för Alstom Nordics i en kommentar.

Spårvagnarna tillverkas av Alstom och Kiepe-Electric där Kiepe-Electric kommer att tillhandahålla spårvagnarnas elektriska delar medan Alstom kommer att leverera den mekaniska delen. Den nya modellen spårvagn kommer att kunna ta emot upp till 50 procent fler passagerare, det vill säga totalt 319 resenärer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11