23948sdkhjf

Utökat ansvar – sjöfart på agendan

Sedan tidigare är Annika Nordin förhandlingschef för Väg inom branschorganisationen Transportföretagen, och har innan dess haft rollen som förhandlingschef för Buss. Nu utökas hennes uppdrag till att bli förhandlingschef för Sjöfart inom Transportföretagen.

Det är intressant att få stifta bekantskap med en ny bransch och de utmaningar som den står inför, inte minst med tanke på pandemin. Färjenäringen står mitt i ett stålbad där passagerartrafiken i det närmaste slagits ut. För godssidan har effekten inte varit lika påtaglig men pandemin ger upphov till utmaningar även här, säger Annika Nordin i en kommentar.

Inledningsvis kommer Annika Nordin att jobba med att sprida informationen om avtalen och att trygga återväxten på förhandlingssidan. Utöver det ligger ett stort fokus på LAS-frågor och rekryteringsbehovet inom branschen.

Målsättningen för oss är inte att gå till domstol utan att förhandlingsvägen hitta lösningar som fungerar för våra medlemsföretag. I det arbetet ligger att sprida kunskap om avtalsinnehåll, arbetsmiljöfrågor etcetera så att företagen får möjlighet att göra rätt från början. Här har SARF länge bedrivet ett bra arbete som jag ser fram emot att fortsätta, säger Annika Nordin och fortsätter:

I närtid ska vi analysera konsekvensen av lagstiftningsförändringen. Det är top of mind, inte bara för sjöfarten utan för samtliga förbund inom Transportföretagen. I höst inleds sedan arbetet med avtalsrörelsen.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111