23948sdkhjf

Livekameror på bussar ska öka tryggheten

I dag startade Skånetrafikens ettåriga test med livekameror på två busslinjer i Malmö. Sedan tidigare finns trygghetskameror på samtliga bussar i Malmös stadstrafik, men med livekameror som skickar bilder hela tiden till trafikledningen ska tryggheten för förare och resenärer öka.

Kamerorna sänder live till trafikledningen. På så sätt kan trafikledningen larma väktare eller polis vid en eventuell incident ombord. Vi tror att detta både kan öka säkerheten och tryggheten, både för resenärerna och förarna, säger Amar Madzarevic, avtalsansvarig Affärsområde Buss på Skånetrafiken i en kommentar.

Genom livekameror på linjerna fem och sju kan trafikledningen studera informationen dygnet runt och vid behov tillkalla väktare eller polis, som vid misstanke om brott kan begära ut materialet från kamerorna.

Tryggheten för våra resenärer är en av våra mest prioriterade frågor. Jag är glad över att detta försök startar. Linje fem och sju har haft ett antal rapporterade incidenter och det här försöket är en brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärd för alla ombord på bussarna. Nu kan polis eller väktare snabbare vara på plats om något skulle hända och vid misstanke om brott kommer polisen att kunna begära ut det filmade materialet, säger Carina Zachau (M), kollektivtrafiknämndens ordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126