23948sdkhjf

Ny självkörande buss till Ride the future

Forskningsprojektet Ride the future i Linköping, som syftar till att implementera och ta reda på hur självkörande bussar kan komplettera kollektivtrafiken, startade för nära två år sedan genom att introducera det första autonoma fordonen. Nu kommer ytterligare ett fordon att rulla på campusområdet i Linköping som på så vis har tre självkörande bussar.

– Att projektet växer är mycket positivt. Vi fortsätter bygga framtidens hållbara stad och tar täten i utvecklingen av nya hållbara mobilitetslösningar, säger Muharrem Demirok (C), ordförande samhällsbyggnadsnämnden Linköpings kommun i en kommentar.

Projektet bedrivs av VTI, Linköpings universitet (LiU), Östgötatrafiken, Transdev, Akademiska hus, RISE, Linköpings Science Park och Linköpings kommun.

Bussarna har tillverkats av Navya och kommunicerar med varandra i samma ekosystem.

– Genom att investera i ett tredje fordon kan vi expandera projektet och erbjuda en större fältstudie till forskarna som vill testa och utveckla intressanta studier om framtidens mobilitet. Vi skapar helt unika förutsättningar för mobilitetsforskning, ett område som växer och blir allt viktigare för att bygga framtidens hållbara samhälle, tillägger Anna Anund, VTI.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094