23948sdkhjf

200 000:e chassit från Volvo levererat

Sedan produktionen av Volvo BZL Electric-chassi startade i Borås i september förra året, är nu det 200 000:e chassit som tillverkats i fabriken på väg till Perth, Australien.

Chassit, som kommer att levereras till Public Transport Authority, PTA, i västra Australien senare i år, är en del av det leveransavtal från 2019 på 90 bussar per år i fem år till PTA. Avtalet går upp till 549 miljoner dollar och är ett samarbete med Volgren Australia.

– Vilken milstolpe det är att se vårt 200 000:e chassi utanför Borås produktionslinje, och utöver det är enheten vår mest effektiva chassimodell hittills - Volvo BZL Electric. Vi ser fram emot överlämnandet av fordonet senare i år till PTA som en del av vårt nuvarande leveransavtal, eftersom denna buss kör Joondalup CAT-rutten i WA, säger Mitch Peden, General Manager för Volvo Buss Australien.

Volvos fabrik i Borås sedan öppningen 1977 tillverkat mer än 50 olika kvalitetschassimodeller genom åren, med några av de mer populära modellerna Volvo B10M, Volvo B7R /B7RLE och Volvo B11R. Boråsfabriken är också Volvo Buss globala industriella nav för chassiproduktion och är en av de första bussproduktionsanläggningarna som enbart förlitar sig på 100 procent förnybar energi som produceras från rena energikällor inklusive vattenkraft och biobränslen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094