23948sdkhjf

Ny jätteorder för Volvo

Volvo Bussar har nyligen mottagit en ny order på 82 stycken Volvo 7900 elbussar som ska rulla på tre platser i Finland. Beställningen av elbussar är Volvos största i Finlands huvudstad, och 61 stycken av de 82 ska trafikera Helsingfors medan 13 bussar ska till Joensuu och åtta till Nyslott stad.

– Vi är mycket glada över att på kort tid har bekräftat tre elorder i Finland. Vi är särskilt nöjda med den största ordern för Helsingfors, där vi nu etablerar ett starkt fotfäste för våra kompletta elektromobilitetslösningar, säger Anna Westerberg, vd för Volvo Bussar i en kommentar.

I Helsingfors kommer 19 av Volvo 7900 Elbussar att vara ledbussar. Ledbussarna kommer att laddas i ändhållplatsen av rutten medan de övriga 42 bussarna kommer att använda nattladdning i depå.

– Vi accelererar våra ambitioner inom elektromobilitet och har kapacitet och kompetens att leverera både små och större elektromobilitetslösningar för städer som vill ha rena och effektiva transportlösningar för människor, fortsätter hon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Ska leda Visit Roslagen
Förarlös taxi flydde polis – nu vill staden sätta P
REPORTAGE: På besök i Keolis bussdepå
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141