23948sdkhjf

4,6 miljoner till Svealandstrafiken för laddinfrastruktur

Svealandstrafiken är fullt uppe i att elektrifiera sin bussflotta, och under 2023 kommer de första elbussarna i Örebro att introduceras. Nyligen beviljades Svealandstrafiken 4,6 miljoner kronor i investeringsstöd från Klimatklivet för installation av laddinfrastruktur på bussdepån i Örebro.

– Vi är nu mitt uppe i elektrifieringen av vår bussflotta och att få det här stödet är givetvis väldigt roligt. Det är ett bevis på att vi ligger rätt i tiden med vår satsning och att det vi gör håller den nivå som krävs för att kunna få stödet. Med det här i ryggen fortsätter vi nu vår resa mot en mer hållbar kollektivtrafik, säger Peter Liss, vd på Svealandstrafiken, i en kommentar.

Totalt kommer 43 laddplatser att installeras på depån. Upphandling av elbussar till Örebro påbörjas under 2022 för leverans under 2023. Bussbolaget har totalt en flotta om320 bussar, varav de allra flesta drivs av biogas.

Det här är en satsning för framtiden, då våra kommande elbussar inte bara kommer vara utsläppsfria och ge våra förare en bättre arbetsmiljö, utan också bidra till en betydligt tystare stadsmiljö. För oss innebär det här också att vi kommande år behöver rekrytera en ny typ av kompetens, exempelvis elfordonsmekaniker och dataingenjörer för att maximera nyttan av digitaliseringen kopplat till våra nya elbussar, säger Geert Schaap, chef för hållbarhet och innovation på Svealandstrafiken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078