23948sdkhjf

Flyktingar reser gratis med Skånetrafiken

Under onsdagen beslutade kollektivtrafiknämnden i region Skåne att flyktingar från Ukraina kommer få åka gratis med Skånetrafiken. Det efter ett förslag från Miljöpartiet i regionen.

Nära en halv miljon människor befinner sig just nu på flykt från kriget i Ukraina, och flera aktörer inom kollektivtrafik, transportnäring och hjälporganisationer har tagit olika initiativ för att underlätta för personer på flykt.

Många ukrainska kvinnor, barn och äldre har en lång färd genom ett kallt Europa. Det är viktigt att underlätta deras väg mot säkerhet, säger Kami Timothy Petersen, ledamot för Miljöpartiet i kollektivtrafiknämnden i ett pressmeddelande.

I slutet av förra veckan och i början av denna, gick aktörer så som det tyska statliga järnvägsbolaget Deutsche Bahn, danska DSB och österrikiska ÖBB ut med att fritt resande råder för personer på flykt.

Beslutet innebär att det ska vara gratis att resa för personer på flykt från Ukraina. Skånetrafiken ska även rikta information till flyktingarna som söker skydd i Sverige. Det är en solidaritetshandling, säger Kami Timothy Petersen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.157