23948sdkhjf

Sweco tar hem t-baneuppdrag för 63 miljoner

Utbyggnaden av Stockholms tunnelbana fortskrider. I ett pressmeddelande meddelar Sweco att företaget vunnit uppdrag för att bland annat utforma attraktiva och trygga stationer, arbeta fram handlingar för järnvägsplan och utreda miljökonsekvenser.

De tre uppdragen innefattar bland annat att utreda den exakta lokaliseringen av stationerna och utforma dessa till attraktiva, tillgängliga och funktionella stationer med resenären i fokus. Uppgångarnas placering och förhållande till befintlig stadsmiljö och planerad bebyggelse är en viktig nyckel för ett gott resultat. Även gestaltningsfrågor ingår.

Sweco har dessutom fått uppdraget att utreda miljökonsekvenser samt upprätta underlag för miljöprövning. Det handlar bland annat om att utreda och bedöma påverkan på yt- och grundvatten samt störningar under byggskedet. I uppdraget för planprocessen ska Sweco ta fram underlag till samråd och planhandlingar för järnvägsplan samt utreda sociala värden såsom säkerhet, hållbarhet och trygghet.

Swecos uppdrag startar omgående och beräknas pågå till början av 2024. Det samlade beräknade ordervärdet uppgår till cirka 63 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093