23948sdkhjf

Skänker 1000 biljetter till ukrainska flyktingar

Efter Rysslands invasion av Ukraina i slutet av februari har flera hjälporganisationer, kollektivtrafikföretag inom så väl buss som tåg, agerat för att underlätta för ukrainska flyktingar.

Nu meddelar Vy Flygbussarna att de skäner 1000 fribiljetter till Migrationsverket som ska gå till ukrainska flyktingar som kommer till Sverige med flyg.

Vi på Vy Flygbussarna är som så många andra starkt berörda av den hemska utveckling som skett i Ukraina. Vi vill bidra på olika sätt, därför kommer vi under mars månad donera 1000 fribiljetter till Migrationsverket som i sin tur kommer förmedla dessa till de ukrainska flyktingar som nu ankommer med flyg. Vi följer utvecklingen noga och tar beslut löpande kring hur vi fortsatt kan bidra säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss, kommersiella avdelning i en kommentar.

Samtidigt gör Vy Flygbussarna det möjligt för FN:s flyktingorgan UNHCR att kostnadsfri annonsera på samtliga bussar som trafikerar i Stockholm, Göteborg och Malmö under kommande period. Utöver det har Vygruppen, som Vy Flygbussarna ingår i, skänkt 150 000 norska kronor, det vill säga omkring 160 000 svenska kronor under förra veckan till Röda Korset.

Vi vill även självklart underlätta för hjälporganisationer, likt UNCHR att synas och sprida sitt budskap. Vår förhoppning är att alla som har möjlighet även bidrar med ekonomiskt stöd till någon av de hjälporganisationer som nu genomför avgörande arbete på plats. Våra bussar har en god räckvidd exponeringsmässigt, om vi kan uppmuntra våra gäster och andra som ser våra bussar åka förbi är det bara positivt, säger Zakaria Abna-Aissa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.171