23948sdkhjf

De minskade koldioxidutsläppen med 2 000 ton

Skellefteåbuss har arbetat intensivt med att ersätta fossila drivmedel med el och biogas. Några i raden av exempel är de sex elbussarna av modell Volvo 7900 Electric som började rulla på gatorna 2020 och ökad användning av biogas.

Det har resulterat i att bussbolaget under förra året minskade sina utsläpp av koldioxid med 2 000 ton jämfört med 2020.

– 2 000 ton koldioxid motsvarar den mängd koldioxid som 2650 granar binder under hela sin livstid på ungefär 90 år. Det säger en del om hur stor den här minskningen faktiskt är, säger Håkan Fahlgren, teknisk chef på Skellefteå buss i en kommentar.

Varje år kör Skellefteå buss omkring fem miljoner kilometer. Av de kilometerna körs hälften av sträckan på biogas- och elbussar medan den andra hälften körs av bussar där man till stor del ersatt det fossila bränslet med den gröna syntetiska dieseln HVO.

– Vi har minskat vårt fossila beroende markant de senaste åren och målet är såklart att helt fasa ut det inom en snar framtid. Vi kommer att öka användningen av biogas och planerar även för fler elbussar i framtiden, säger Håkan Fahlgren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bergkvarabuss överklagar upphandling
Nästa generation BRT på gång
Ny stororder till Alexander Dennis
Tunga Bussligan: Mercedes Benz toppar
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.095