23948sdkhjf

Resforums tidigare redaktör prisad på Busstorget

Thomas Dietl, Resforums tidigare redaktör, tilldelades på Busstorget en hedersutmärkelse för lång och trogen tjänst.

Resforums tidigare mångårige redaktör Thomas Dietl tilldelades igår RK Travel Groups Guldbussens hederpris på Busstorget 2022. Thomas Dietl befann sig på resande fot men kunde medverka via länk vid prisutdelningen. Till Resforum kommenterade han utmärkelsen:

– Jag är hedrad och rörd - kul att bli uppskattad tillsammans med två av branschens giganter (Helen Bergh och Ulo Maasing, reds anm).

Motiveringen lyder: 

"I hela sitt liv har han skrivit och rapporterat för tidningar som Dagens Industri, Transport & Logistik Idag och inte minst Resforum och Trafikforum. Här jobbade denna flitiga journalist i hela 13 år, både som redaktionssekreterare och som chefredaktör.

Guldbussens hederspris 2021 tilldelas Thomas Dietl för hans engagerande skildringar av turistbussbranschen. Hans intresse för just bussarna väcktes tidigt och han har alltid hållit dem högst, framför de andra transportslagen.

Thomas har ofta lyft fram de mindre turistbussföretagen och människorna bakom. Att visa deras verklighet ligger honom varmt om hjärtat och reportagen har spridit kunskap och erfarenheter vidare till många i branschen. Lägg därtill ett starkt intresse för att rapportera från resmål och Thomas + turistbussbranschen = a perfect match."

Ett andra hederspris tilldelades även Ulo Maasing, redaktör för Bussmagasinet, med motiveringen: 

Ulo Maasing tilldelas Guldbussens hederspris för sitt outtröttliga och professionella arbete med Bussmagasinet. Det är nu 10 år sedan Ulo grundade Bussmagasinet och en aldrig sinande ström av relevanta artiklar har publicerats. Att mer eller mindre ensam hålla lågan brinnande, inte minst när informationsbehovet är stort i oroliga tider med pandemi och krig, kräver en enorm drivkraft.

Varje dag skapas flera artiklar, både på webben och på sociala medier, och alla med bussen i fokus. Med ett brett internationellt nätverk, ett källkritiskt öga och stor integritet guidar Ulo sina läsare mot framtiden, inte minst när det kommer till elbussar och miljöfrågor. En snabb och vass penna som hela branschen har stor nytta av.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11