23948sdkhjf

Sänker biljettpriset – ska få fler till kollektivtrafiken

Under en period sänker Skånetrafiken priserna på några av sina biljetter för att locka tillbaka pendlarna.

Mellan 1 april och 14 april kommer Skånetrafiken att sänka priset med 25 procent för några av deras biljetter inom tåg- busstrafiken. Syftet är att få tillbaka de pendlare som under pandemin jobbade hemifrån eller tog bilen.

– Kollektivtrafiken fyller en viktig funktion i att knyta samman Skåne samt klara klimatomställningen. Pandemin har inneburit stora påfrestningar där vi har tappat många resenärer. Den här kampanjen är ett av flera initiativ som nu görs för att få fler att vilja resa med Skånetrafiken, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden i en kommentar.

Sedan tidigare har Skånetrafiken flexibla biljetter och hoppas nu på att fler ska hitta tillbaka till kollektivtrafiken.

– Våra resor har en tydlig miljö- och hållbarhetsnytta, ju fler som reser med oss desto större blir nyttan och i takt med att priserna för drivmedel ökar kommer detta erbjudande troligtvis att landa väl hos dem som vill spara pengar och bespara miljön, säger Pernilla Lyberg, verksamhetschef försäljning och marknad på Skånetrafiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156