23948sdkhjf

Smartroad Gotland förlängs

Förra året invigdes den trådlösa elvägen Smartroad Gotland. Sedan dess har tekniken för laddning av tunga lastbilar och bussar använts på flera håll i världen, bland annat i Tyskland och USA.

Nu har Trafikverket beslutat att förlänga och utöka den del av projektet om omfattar kommersiell drift av flygbussen under sommaren 2022 samt uppgradering av laddinfrastrukturen.

– Projektgruppen är glada att ha fått möjligheten att förlänga projektet och även uppgradera vägens prestanda. Det ger Electreon möjligheten att verifiera tekniken för kommande storskaliga piloter, både i Sverige och i andra delar av världen, säger Håkan Sundelin, projektledare Smartroad Gotland, Electreon i en kommentar.

En anledning till förlängningen är att pandemin har begränsat besökare och aktiviteter till elvägen, nu planerar projektet för att kunna genomföra fler aktiviteter och konferenser, bland annat vi Almedalen i sommar.

– Hållbara resor är viktigt för oss på Vy Flygbussarna, projektet är ett mycket bra exempel på det. Vi ser fram emot att demonstrera trådlös laddningsteknik för våra kunder under kommersiell drift till sommaren, säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör på Vy Buss kommersiella avdelning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094