23948sdkhjf

Smartroad Gotland förlängs

Förra året invigdes den trådlösa elvägen Smartroad Gotland. Sedan dess har tekniken för laddning av tunga lastbilar och bussar använts på flera håll i världen, bland annat i Tyskland och USA.

Nu har Trafikverket beslutat att förlänga och utöka den del av projektet om omfattar kommersiell drift av flygbussen under sommaren 2022 samt uppgradering av laddinfrastrukturen.

– Projektgruppen är glada att ha fått möjligheten att förlänga projektet och även uppgradera vägens prestanda. Det ger Electreon möjligheten att verifiera tekniken för kommande storskaliga piloter, både i Sverige och i andra delar av världen, säger Håkan Sundelin, projektledare Smartroad Gotland, Electreon i en kommentar.

En anledning till förlängningen är att pandemin har begränsat besökare och aktiviteter till elvägen, nu planerar projektet för att kunna genomföra fler aktiviteter och konferenser, bland annat vi Almedalen i sommar.

– Hållbara resor är viktigt för oss på Vy Flygbussarna, projektet är ett mycket bra exempel på det. Vi ser fram emot att demonstrera trådlös laddningsteknik för våra kunder under kommersiell drift till sommaren, säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör på Vy Buss kommersiella avdelning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094